«مسجدالاقصی» را همه قدیمیهای محله اقبال میشناسند. از زمانی که اینجا خیابانی خاکی بود و هنوز خانهها کوچههای این محل را احاطه نکرده بودند این مسجد به همت یک بانی شخصی ساخته شد تا تبدیل به پایگاه فرهنگیمذهبی اهالی محل شود.
به گفته عباسعلی صدیقی، عضو هیئت امنای مسجدالاقصی که 32سال است در این مسجد فعالیت دارد، در سال1358 خیّری به نام حاج آقا حسین ضیافتی زمین این مسجد را با وسعت 600متر مربع به ساخت مسجد اختصاص داد. همین واقف زمینی را هم برای مدرسه در نظر گرفت که کنار مسجد قرار دارد و نام فلسطین را برای آن انتخاب کرد.
صدیقی میگوید: حاج آقا ضیافتی از انقلابیهای مؤمن بود که آرزویش آزادی فلسطین بود. او این مسجد و مدرسه را بنا نهاد. پایگاه ما هم با نام قدس نامگذاری شده است.
این عضو هیئت امنا که عمری را وقف فعالیتهای فرهنگی کرده است ادامه میدهد: 25سال قبل دیدیم که نیروهای بسیج محله، جوانانی پرشور و انگیزه هستند که میتوانیم از آنها در فعالیتهای فرهنگی مسجد استفاده کنیم. از حاج آقای ضیافتی اجازه گرفتیم و 150متر از زیربنای مسجد را با هماهنگی اداره ارشاد و همت خیران به پایگاه قدس تبدیل کردیم.
او به زیربنای مسجد که 600متر است اشاره میکند و میافزاید: جوانان پرشور و انرژی هستند و فعالیتهایی مانند تفریح، ورزش و برگزاری جشن را خیلی دوست دارند. ما دیدیم گاهی این برنامهها با روحیه نمازگزاران منافات دارد و حرمت مسجد باید حفظ شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در انتهای مسجد کانون فرهنگی برای اجرای برنامههای جوانان بسازیم.